Olavsdagene 2019

Vikingmarked i Landeparken

Olavsdagene 2019

Olavsdagene 19.-29.juli

 

Vikingmarked, Olav Den Heldige, pilegrimsvandring, Kongebryllup og Olsok-konsert er bare noe av hva du kan oppleve under Olavsdagene i Sarpsborg i sommer.

 

19.-23- juli – familieaktiviteter i Landeparken

Olavsdagene arrangere hvert år aktiviteter for hele familien i Landeparken, og 19. juli åpner den årlige vikingmarkedet. 500 vikinger flytter inn i Landeparken for å gi publikum et unikt innblikk i hvordan det var å leve 1000 år tilbake i tid. Publikum får smake, lukte, høre og kjenne på hvordan livet i Borg var på den tiden Olav Haraldsson kom seilende opp elven og slo seg til ved den mektige fossen. Gjennom å vise håndverk, krigerkunst, matlaging og gjøglerier kan publikum se på, og delta på, mange aktiviteter som viser det harde livet vikingene levde.

 

På markedet kan du også bli med på å seile et ekte vikingskip. Visund som er en kopi av Olavs skip Visunden, flyttes til Tunevannet ved Landeparken slik at publikum kan bli med på å ro og seile slik vikingene gjorde for å komme ut i Europa for å drive handel.

Det er flere nyheter på årets marked:

  • På Olavs øy kan du oppleve spennende aktiverer for hele familien. Der er det også mulig å oppleve et helt nyskrevet vandreteater med mange spennende karakterer.
  • Du kan også prøve deg arkeolog. Grav frem skatter fra vikingtiden sammen med virkelige arkeologer.

 

 

19.-23. juli «Olav Den Heldige – BORG» 

Hver kveld kl. 21.30, vises forestillingen «Olav den heldige – BORG» i utendørsamfiet på Lækkert. Billetter kjøps på Ticketco.

 

 

26- juli – Kongebryllup

Olavsdagene inviterer deg herved til Kongebryllup!

Sommeren 2019 er det klart for et spennende samarbeidsprosjekt mellom Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Olavsdagene i Sarpsborg. Vi gjenskaper kong Olav og prinsesse Astrids bryllupsgilde 1000 år etter at det var kongebryllup i Borg. Bryllupet finner sted, samtidig, både i Sarpsborg og på Stiklestad med publikum som gjester.

Vi lover en historisk vielse og et spektakulært bryllupsgilde, med bugnende matbord.  Både historiske og kontemporære gjester deltar. Stas om publikum og gildegjester har mulighet til å ikle seg i viking..

 

Arrangementet starter kl. 17.30 og finner sted i St. Niklolas kirkeruin på Borgarsyssel museum.

For å delta på bryllupsgildet, må du kjøpe billett på denne siden. Billetten inkluderer vielse, bryllupsgilde, mat, underholdning og andre overraskelser. Drikke er ikke inkludert i prisen.

ALDERSGRENSE 18 år for å delta på bryllupsgildet. Til vielsen er det ingen aldersgrense. Til denne trenger du heller ikke noen billett.