Klar for en aktiv vår?

Klar for en aktiv påske?
Ole Henrik Andersen sine beste aktivitet og turtips I påsken
(med noen søte fristelser)

Vår, fuglekvitter og optimisme. Sarpsborg viser seg frem som den solbyen den er. Alt ligger til rette for å skape gode minner, og sammen med Ole Henrik Andersen byr vi på våre beste aktivitetstips for våren! Her finner du noe for store og små, uansett om du liker fart og spenning, trening eller turtips. Denne våren skal bli kos for alle.

“Et flott anlegg som er lett tilgjenglig. Dumpa er perfekt for både skatere og sparkesykler!”

For hva gir en bedre vårfølelse enn å finne frem sykkelen eller brettet. Skateanlegget ved dumpa står klar på ny for å ta imot hemningsløse og glade ungdommer. Her er alle velkommen! Barn tester ut nye aktiviteter raskere enn vi bytter solbriller, så vi anbefaler å la barna teste ut utstyr før dere går til innkjøp av eget. Vi takker Skattekammeret for denne muligheten for Sarpsborgs befolkning.

“Inspiria har Norges flotteste sykkelanlegg, perfekt for de minste. Her kan du ferdes på veier og trafikklys, uten fare for å havne i konflikt med trafikk. Og har du ikke egen sykkel kan du leie en både med og uten motor!”

Det går fort I svingene når vi tar turen til Inspiria. Hopp, brems, pling og latter. Ferdighetsløypene er en stor hitt hos de minste på hjul, men også de eldre. For på Inspiria finner du sykkelglede. For det er ikke alltid vi trenger å dra så langt for å utfordre oss selv. De tøffeste I gata kan få utfordre seg på PUMP-tracken med BMX, sparkesykkel, brett, sykkel eller rulleskjøyter.
Og mens vi eldre står med hjertet I halsen klarer vi kanskje å lure de minste med I trafikkbanen. Her finner du en 360 meters bane som er utstyrt med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og gangfelt.

Bilde 13.06.2020, 11 07 52
Bilde 05.02.2021, 13 20 06

Hva med å peppe konkurranseinstinktet I et litt roligere miljø? Så fort snøen smelter kommer golferne ut av dvalen. Med tre golfbaner er Sarpsborg et lite golfparadis. (Sjekk ut iSarpsborg sin guide på Instagram for alle våre golfmuligheter). Men det er ikke bare golfbanene som byr opp til golfmorro. Sporty Minigolf I Skjeberg er et av Norges flotteste minigolfanlegg I idylliske omgivelser.
Og et hett tips? ISI bar er en nydelig avslutning og en perfekt premie til vinneren! (De åpner 27 Mars)

“Frisbee-anlegget i Glengshølen er et Komplett anlegg, med 9 baner. Infotavler forteller I detalj om hvordan det fungerer”

Ikke helt treffsikker med kølle? Da er kanskje Freesbie-golf mer din ting! Dette er en perfekt kombo sammen med en dag ute på en av Sarpsborgs grillplasser eller en tur innom Café Birdie som tilbyr fantastisk mat med rene, lokale matvarer.
Vi har lært oss å være ute på en ny måte. Både hjemmekontor og pauser mellom Teams-møter blir benyttet ute i frisk luft. Uoppdagede turstier blir funnet, og alle er på utkikk etter flotte steder å ta helgeturen.

vinterferie7

Det å gå tur bør ikke bety gnagsår og høy puls. Fuglekvitter og naturens stillhet oppleves best på to ben og med gode sko. Ta beina fatt denne våren. Her er noen gode tips til den aktive og livsnyteren!

“Postjakta er åpen, og med en enkel app kan du lete deg frem til alle postene! Den opprinnelige Stolpejakten 21, blir åpnet etter påske.”

Postjakta er en morsom aktivitet for hele familien. Her kan du gå korte og lengre etapper, det bestemmer du helt selv! Hvor mange poster finner du i løpet av våren?
Men noen ganger trenger man bare naturens ro, skvulp fra havet og lukten av hav og sjø.

Ole Henrik er godt kjent I Skjeberg, og et godt tips er å finne frem en enkel kastestang, og hive ut.

Det er god sjø-ørettbestand i hele Skjebergkilen. Besøk for eksempel Kålvika og Øketangen. Her finner du tilrettelagte P-plasser med masse plass, bålplasser, toaletter og griller er plassert ut av kommunen. Hvem liker vel ikke tilrettelagt friluftsliv?

Er du en som liker deg bedre inne blant tykke skoger og stille tjern? Skjeberg er nemlig et friluftparadis. Med utallige vann, og tjern og mange gode kart tilgjengelig trekker Ole Henrik frem sine tips: Tvetervannet rundt finner du en merket løype på ca 6 km. Her går du tett inntil vannet og passerer det kjente og flotte pumpehuset.

Børtevannet rundt kan enten bli gjort på bena, men hvorfor ikke prøve noe nytt? Her kan du leie kano, ta med deg kull til en av grillene eller leie en lavvo for en dag! Skjebergmarka byr også på mindre vann som Høgnipa og Krysstjern eller den flotte Bodalstranda ved Isesjøen som fører til flotte markerte stier, gapahuker og bålplasser.

Bilde 27.11.2020, 11 48 48
Bilde 30.01.2021, 13 31 26

“Gå langs Ågårdselva, masse historie, laksefiske og et utrolig fugleliv, feks kan man der se fiskeørn”

Ønsker du mindre skog og mer kultur? Videre langs Ågårdselva finner du Soli Brug. Soli Brug er et nedlagt sagbruk som har blitt gjort om til et kunstgalleri. På tunet finnes også boliger for familien, rammeverksted og atelier. Sjekk ut Soli Brug på sosiale medier for oppdatert informasjon om de er åpne. Uansett er det et fantastisk fint område å ta turen til!

Til slutt nevner Ole Henrik Hafslundsparken:

Et nydelig parkanlegg, med fugler, helleristninger og masse historie. Ta med kaffe og mat, lunsj. Hafslunsparken er magisk.

Inspirer familie og venner, naboen og kollegaen ved å #bruksarpsborg på dine aktivitetsbilder!