Solfylte dager, tomme skøytehyller i butikkene og bållukt er noe vi tar med oss fra starten av året og inn i vinterferien.

Sarpsborgs friluftsliv har virkelig vist seg fra sin beste side når vi ser hva de første ukene har gitt oss i 2021. Her ligger alt til rette for å nyte vinterferien. Vi møter Thomas Andersen på Tunevannet hvor skoleklasser og barnefamilier har tatt turen for å ha en flott formiddag på den islagte sjøen. Lukten av bål og pølser slår imot oss før vi setter oss på en benk og ser de første snøfnuggene falle på flere uker.

“Tunevannet, Glengshølen og Skjebergkilen har virkelig blitt populære”

Det kan vi bekrefte. Aldri har vi sett så mange trekke ut i Sarpsborgs flotte naturområder. I denne vinterferien ligger alt til rette for å skape fine vinterminner. Både skiløyper, turområder og slalombakkene er på plass.

“Trøsken har vinteraktivitet for til alle. Nå har vi jo snø og akebakker til og med i byen (Dumpa), Lekkert og Grålum!”

Med Trøsken sitt engasjement skal alle få oppleve en hvit vinter. Snøkanonene ruller og går. Barn aker, står på ski og ber opp til snøballkrig. Foreldre blir med på leken og sammen kan familier både spille hockey og konkurrere ned akebakken.

vinterferie3
vinterferie7

“Mitt beste tips er å ta med bålpanna ut på vinteraktiviteter. Både barn og voksne kan leke lenger om de holder varmen!”

Rund oss er alle bålplassene i bruk. Slike bålplasser finner du i hele kommunen.

Det myldrer av bilder på instagram med smilende ansikter og morsomme retter som blir laget på bålet. Pølser, ostesmørbrød eller kreative varianter av kanelsnurrer og cookies blir dokumentert i utsikten av islagte vann, og monumenter som utkikkstårnet på appelsintoppen.

Vi har lært oss å være ute på en ny måte. Både hjemmekontor og pauser mellom teamsmøter blir benyttet ute i frisk luft. Uoppdagede turstier blir funnet, og alle er på utkikk etter flotte steder å ta helgeturen.

vinterferie7

“Prøv sommeraktiviteter om vinteren. Det er ingen som sier at vi ikke kan ta med solstolene på stranda og nyte flotte vintermotiver og aktiviteter der”

Langs Skjebergkilen finnes det kilometer på kilometer med kyststi. Både feriehjemmet og Skjeberg byr på isfiskere og skøytegåere. Thomas tipser oss også om innsjøer og vann som byr på flere spennende rasteplasser og opplevelser. Her er noen tips: Tunevannet, Tvetervann, Oppsjø, Bodalsstranda, Vestvannet, Isesjø, Børtevannet, Krysstjernet, Glengshølen og Isebakketjernet.

“Soli er en liten perle. Det er mange som ikke kjenner til dette stedet”

Det er vi enige i. Soli Brug har mange flotte utstillinger så her må du følge med. De er åpne og tilbyr ikke bare flott kunst men også en varm og koselig cafe. Ta med deg serveringen ut eller kos deg foran peisen inne. Drøm deg bort mens du beveger deg mellom de flotte bygningene på tunet. Benytt deg av de flotte turområdene rundt eller bare bruk tid i en god stol. Turstiene strekker seg langs den flotte Aagaardselva som ofte blir brukt til fiske, men som også følger pilgrimsleden.

Før vi avslutter vårt møte drømmer vi oss tilbake.

“Jeg vokste opp i Kvastebyen og har mange minner fra barndommen der. Under OL i 94 husker jeg godt at jeg og venner lagde skiløper i skogen og konkurrerte. Vi lagde hoppbakke og stod på skøyter på kilen”

Dette er et godt tips som vi håper flere tar med seg. Ta med familien ut, lag konkurranser og fyr opp bålpanna. Nyt vinterværet og benytt deg av alle de flotte mulighetene Sarpsborg tilbyr i vinter!

vinterferie9