Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

 

Sommer i Sarpsborg

Sommer i Sarpsborg

Er du klar for sommerferie? Lurer du på hva som skjer i Sarpsborg?

Det skjer mye i byen i sommer! Er ikke sommeren 2020 tiden for å utforske sin egen by?

Vi kan love det blir underholdning hver lørdag i sentrum, med litt forskjellig musikk.

Minigolf finnes på torget hver dag 11:00 – 20:00. Betaling med VIPPS, det koster 50,- kr per pers og 100,- for familie inntil 4 personer.

Liker du høre mer om byen? Det kommer byvandring hver lørdag kl. 12:00.
Sjekk ut billetter på: https://ticketco.events/no/nb

Eller hva med uteyoga? Det settes opp av Farmayoga hver lørdag, forskjellige steder i Sarpsborg kl. 10:30 – 11:30.
Finn billetter her: https://ticketco.events/no/nb

Omvisninger på Hafslund Hovedgård i sommer, sjekk ut billetter: https://ticketco.events/no/nb

Liker du spennende ting rom rebuser? Lyst å gjøre det med gode venner eller familien? Byspill med Escape through town vil være en morsom runde i sentrum med forskjellige oppgaver. Les mer her: https://www.visitoestfold.com/no/sarpsborg/produkt/?tlp=5465773&name=Escapebyen–Sarpsborg

8 tips til aktiviteter i ferien!

1)  Barnas favoritter

Superland/Badeland – INSPIRIA Science Center – Escape History Sarpsborg – Sarpsborg Bowlingsenter – Borgarsyssel Museum – Sarpsborg kino – Jump Trampolinepark – Svev Trampolinepark

Det trenger ikke være fint vær for å bade, leke lære eller underholdes i Sarpsborg… Heldigvis! Uansett vær og vind er det nok å gjøre for de minste i ferien.

 

NYHET I ÅR!

Escape through town er et spill hvor familier, venner, kolleger og turister skal gjennomføre en byvandring på en helt ny måte, ingen i Norge (eller verden) har gjort før. Dette er et digitalt mobilspill som forteller historien til ulike deler av byen ved hjelp av interaktiv læring og escape room metodikken.
Mer informasjon kommer!

På INSPIRIA Science Center er det mye spennende å gjøre for alle besøkende! En STOR nyhet de har i år er: En 9 x 4 meter stor tyrannosaurus rex som beveger på halen og hodet er ett av trekkplastrene til den storslåtte dinosaurutstillingen «Dinosauria – Fakta og myter», som etter planen vil åpne tidlig i juli. I alt 15 dinosaurer i full størrelse vil bli fordelt utover en hel etasje. I tillegg blir det dinosaur-show med fakta og myter om de forhistoriske dyrene og en rekke morsomme og spennende aktiviteter som passer for store og små. Ellers har Inspira utepark med sykkelbaner og mye annet morro!

Bli også med på Barnas Museumsstafett på Borgarsyssel Museum. Barnas museumsstafett har blitt en tradisjon! Arbeid deg gjennom Østfold i sommer, og løs spennende oppgaver underveis. Vær med på stafetten, få en plantekasse og vinn et sykkelgavekort! STARTSKUDDET GÅR DEN 20. JUNI, OG STAFETTEN VARER HELT TIL 16. AUGUST!

Barnas Museumsstafett 2020

2)  Sarpsborg i et nøtteskall

Torget – Borgarsyssel Museum – Tusenårsstien – Hafslund Hovedgård

Er du en av dem som ikke har vært inne på Hafslund Hovedgård? Eller sett Sarpsborg fra 32 meters høyde på Borgarsyssel Museum? Start gjerne på torget med en is i hånden, og gå opp gågata.

Forbi kunst, og Genesis på St. Marie Plass følger du utkikkstårnet helt til du er på Borgarsyssel Museum. Her kan man lære om Sarpsborgs historie i Olavs hall, se en hermetisert tiur fra 1930 og andre godbiter fra samlingene, se Sarpsborg fra utkikkstårnet eller besøke de gamle stuene i friluftsmuseet. Det er også mye å gjøre for barna, for eksempel Barnas Museumstafett som har aktiviteter for barn på de ulike Østfoldmuseene.  Dyrene er på plass i Barnas gård og i parken kan du spille kubb og gå på stylter.

Fra Borgarsyssel Museum går Tusenårstien over fossen og helt til Hafslund Hovedgård. Langs stien kan du lese/høre om Sarpsborgs historie i det spennende kulturlandskapet på begge sider av fossen. Vel framme på Hafslund Hovedgård kan du rusle rundt i den vakre parken, som er åpen for alle, året rundt. Er du her på en søndag i sommer kan du være med på en av de oppsatte omvisningene inne på herregården.

– Eller snu hele ruten på hodet og avslutte dagen på et spisested i byen!

Hafslund Hovedgård

3)  Kystsommer

Høysand – ISI Bar – Salt Restaurant Høysand Bad – badeplasser i Sarpsborg

Det er lite som slår en dag på stranden eller langs kysten om sommeren. Ta turen til Høysand og nyt den berømte bæggisen på ISI Bar, eller kanskje en rosa softis? Etter utallige runder i stupetårnet og en lang dag på stranda, passer det bra å avslutte det hele med en matbit på Salt Restaurant Høysand Bad. Det finnes mange fine badeplasser i Sarpsborg. De mest populære finner du her!

ISI-Bar

4)  Kultur i Sarpsborg

Vikingopplevelser i sommer

Lev som en viking i sommer!
Olavsdagene presenterer vikingopplevelser i Landeparken i sommer. Dette er moro for store og små, og noe vi håper vil glede mange familier i sommer som lurer på hva de skal finne på. Glem hengekøya! Her kan du overnatte på din egen øy i et ekte vikingtelt.

5)  Toppturer i Sarpsborg

Appelsintoppen (17 m) – Solbergtårnet (ca. 30 m) – Tårnet på Borgarsyssel (32 m)

Se Sarpsborg fra oven fra tre ulike tårn. Appelsintoppen er et 17 meter høyt tårn i Sarpsborgmarka. Dette er en flott plass å ta matpakken på tur i skogen.

Solbergtårnet er en unik rasteplass med utkikkstårn ved E6 og Skjebergsletta. I en radius på omtrent en mil ligger det mange helleristninger, gravhauger og andre kulturminner.

Tårnet ved Olavs hall på Borgarsyssel er hele 32 meter høyt. Gå trappene eller ta heisen til toppen for å se utover Sarpsfossen, Glomma og hele byen! Vel nede igjen kan man lade batteriene og få seg noe godt i museumskafeen.

Olavs hall

6)  Oldtidsruta

Tolv kulturminner i Østfold

Oldtidsruta består av av tolv kulturminner tilgjengelig for publikum. Her er helleristninger og gravrøyser fra bronsealderen, steinringer og gravfelt fra jernalderen. Flere av områdene er tilgjengelige for rullestolbrukere. Et godt utgangspunkt for denne ruta er Solbergtårnet. Oldtidsruta ligger i en radius på ca en mil rundt tårnet.

7)  Hyttekos med DNT

Østtorphytta

 Man trenger ikke dra så lang for å besøke en DNT-hytte. Østtorphytta ligger i skoglige omgivelser i Sarpsborg, på grensen mot Rakkestad. Dette er en ubetjent hytte som eies av DNT-Nedre Glomma. Her kan du som medlem overnatte, gå turer i området og nyte stillheten.  Er du ikke medlem er du likevel velkommen til å ta kaffen ved hytteveggen og bruke uteområdet rundt hytta.

Grunnet den ekstraordinære situasjonen med covid -19, kreves det at gjester bestiller på forhånd og følger smittevernreglene. Les mer her.

 8)  Sjekk Hva-skjer kalenderen

– for Sarpsborg og Østfold!

Det er også mye annet som skjer i Sarpsborg i sommer. Sjekk Hva-skjer kalenderen vår for å få oversikten over alle aktiviteter.

Mer interessert på hva som skjer i Sarpsborg?
Sjekk ut:

Attraksjoner

Aktiviteter

Fot og sykkelturer

Historiske Sarpsborg

Opplevelses pakker

 

Velkommen til en herlig sommer i Sarpsborg!