Olavsdagene i Sarpsborg

I år skal siste del av trilogien om Olav Den Heldige – RAGNAROK endelig vises, og flere programposter i Olavsdagenes sommerprogram viser at kulturlivet er på vei tilbake. Sakte, men sikkert.

 

Sjekk ut årets program og kjøp billetter her: https://olavsdagene.no/program

  • Vi har trua på sommerens kulturopplevelser, sier leder for Olavsdagenes styringsgruppe, ordfører Sindre Martinsen-Evje.
  • Det gjøres gradvis lettelser som gjør at vi nå kan invitere inn til både forestilling, konsert og foredrag med stor sannsynlighet.

 

Leder for Olavsdagene, Lars Erik Antonsen, legger ikke skjul at på det har vært en krevende planleggingsperiode for Olavsdagene, og med både avslag på festivalstøtte fra Viken Fylkeskommune og smittesituasjonen har det blitt gjort flere justeringen i det opprinnelige programmet.

Viking- og matmarkedet i Landeparken, som alltid har vært en av de store sommerattraksjonene, utsettes nå til neste år.

  • Det er lite sannsynlig for at denne typen arrangementer hvor flere hundre publikummere skal bevege seg fritt på en arena, vil bli tillatt denne sommeren, forklarer Antonsen.
  • Det føles derfor riktig å utsette dette til neste år.

Konsert i gresset derimot og foredrag rundt årets tema vil med stor sannsynlighet kunne gjennomføres.

  • Her blir publikum henvist til faste plasser utendørs, og det er arrangement hvor smitteverntiltak kan ivaretas på en forsvarlig måte, sier Antonsen.

 

Første gang i Sarpsborg

Konsert i gresset har etter hvert blitt fast post for Olavsdagenes sommerprogram. Her inviteres publikum inn til en sommerkveld i ruinparken på Borgarsyssel Museum med kjente norske artister, og i år skal visesangeren fra Ål, Stein Torleif Bjella, underholde sarpingene 30.juli.

  • Det er en stor glede å ønske Stein Torleif Bjella velkommen til Sarpsborg for første gang, sier Antonsen og minner om at billettene slippes 1.juni kl1200.

 

Publikum inviteres også inn til en samtale på Borgarsyssel museum samme dag.  Her skal historiske linjer trekkes opp til vår egen tid, og det gjøres refleksjoner rundt årets tema: Kulturmøte og endring.

  • Som en del av Olavsdagenes sommerprogram skal vi også ha en 10års-markering av hendelsen på Utøya. Det blir seremoni ved minnesmerket, minnegudstjeneste, samtale på Sarpsborg Scene og dagen avsluttes med konsert, forteller Antonsen.

 

Pilegrimsfelleskapet vil i tradisjon tro tilby vandringer langs Borgleden, og sist, men ikke minst, forestillingen om Olav Den Heldige.

  • En av Olavsdagenes hovedpilarer, spelet om Olav Den Heldige, har siden premieren i 2011, fått oppmerksomhet langt utover regionen da forestillingen utfordrer den tradisjonelle spelformen vi er kjent med i Norge, forteller Antonsen.

 

Spelet Olav Den Heldige er en trilogi og siste del vises i juli 2021. Gjennom de tre delene – RANES HEMMELIGHET, BORG og RAGNAROK – har publikum blitt kjent med Olav Haraldsson, denne verdenskjente vikingkongen og den norrøne mytologien.

  • Dette blir det største og mest spektakulære forestillingen vi noensinne har hatt i Landeparken, lover Antonsen, og oppfordrer publikum til å sikre seg billetter.

Kontaktperson:

Lars Erik Antonsen – 456 62 438