En jente ved en dinosaurmodell på Inspiria science center. Foto.

Høstferien

I Sarpsborg er det mye å gjøre for både små og store barn i høstferien! Her er våre tips til aktiviteter og moro for hele familien.

 

Dinosauria – Fakta og myter på Inspiria science center

Reis millioner av år tilbake i tid og bli bedre kjent med noen de tøffeste dinosaurene som har satt sine spor på planeten vår. Hele førsteetasjen i vitensenteret er fylt opp med 15 dinosaurer i full størrelse – og som i tillegg beveger på hale og hode! Og ikke minst utforske våre 70 interaktive utstillinger. I tillegg får du oppleve et tøft T-rex-show, en dinoforestilling om fakta og myter, sommerens kuleste selfie-studio, tegneutfordring med Øisteins blyant, skattejakt, og en oppslukende tidsreise i vårt spektakulære planetarium. Utendørs blir det også flere aktiviteter, deriblant «Løper du fortere enn en T-rex?», graving etter fossiler og «Dino-slim».

 

Borgarsyssel Museum

Potetferie på Borgarsyssel Museum. Lær om høstferien og potetens historie i Norge. Poteten kan brukes til alt, inkludert kunst! Bli med å lage ditt eget kunstverk med potettrykk i forskjellige farger. Besøk også presteboligen på museet og lær om potetprestene som dyrket poteter på 1700-tallet.

 

Turtipset

Hva er vel bedre enn en frisk høsttur ute i det blå? Sarpsborg har mange flotte turer i det rike stinettet som Sarpsborgmarka tilbyr. Start turen på den vakre bryggestien i Glengshølen. Her kan man gå av og følge stien til Appelsintoppen der man kan nyte både matpakken og utsikten i det 17 meter høye tårnet. Hvis ikke kan man fortsette på den nye bryggestien som nettop er åpnet til Tjueklo der det er satt opp griller og sitteplasser.

 

Odeon Sarpsborg Kino

Kinoen i Sarpsborg holder åpent hver dag i høstferien. Samme uke er det premiere på flere filmer, blant annet: Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret, Trolls – Verdensturné og Wonder Woman 1984. Mandag til torsdag viser de Dianas bryllup til kr. 100,-!

Finn ut hvilke filmer du ønsker å se i kinoprogrammet. 

 

Knutsen og Ludviksen. Illustrasjon.

 

 

Escape History

Book et Escape Room i ferien og bli med på en verden av mystikk, historie og spektakulære gåter i fellesskap på Østfold Golfsenter. Escape History Sarpsborg fokuserer på å lage mystiske rom, med spennende gåter som skal løses i fellesskap. Aktiviteten passer for hele familien!

 

Escapebyen – Sarpsborg

Escapebyen er et utendørs Escape room spill for familie, venner og kolleger som ønsker en mer leken spaserturer i byen. Dette er et digitalt mobilspill som forteller historien til ulike deler av byen ved hjelp av interaktiv læring og escape room metodikken. Du og dine skal gjennom ulike utfordringer og dere vet ikke hva som venter dere i neste gåte.

 

Quality Hotel Sarpsborg

Klar for en morsom høstferie? Norges morsomste hotell ligger i Sarpsborg! Quality Hotel Sarpsborg har et flott badeland og aktivitetssenter med klatrelabyrint og minigolfbane. I høstferien møter du Lollo og Bernie fra Ving som er på badeferie i Sarpsborg. Bli med på Kids Club med Lollo & Bernie og Teen Lounge for eldre barn!

 

To barn som dykker i et basseng. Foto.

 

 

Sarpsborg Bowlingsenter 

Her kan du spille bowling, boltre deg i landets største Laserworld, spille biljard, shuffleboard, snooker, spill og simulatorer. I tillegg lover de topp service og god mat og drikke.

 

Jump Trampolinepark 

Hopp og sprett i Østfolds største trampolinepark! Jump trampolinepark ligger i Sarpsborg og har hele 1550 kvm med boltreplass. Test de 56 trampolinene i Freejump. Hopp høyt opp i luften på high performance trampoliner. Spill kanonball eller basketball med trampoliner, eller test nye triks og lande i det myke skumbassenget. Kjøp dagspass og hopp så mye du vil for 199,- i høstferien.

 

Svev Trampolinepark

På totalt 3005 kvadratmeter er dette en av de største trampolineparkene i Norge. Her kan du sveve rundt på de nyeste trampolineattraksjonene som finnes. De har blant annet Wipeout, Zipline og en rekke andre spennende attraksjoner og utstyr. Kjøp dagspass til 249,- inkludert 1 stk. slush hele ferien!

 

Hva skjer i høstferien?

Trenger du tips til aktiviteter for store og små barn? Sjekk ut hva-skjer-kalenderen og få oversikt over arrangementene i Sarpsborg i ferien!

God høstferie!