fbpx

Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

 

Garvermesterens bolig

Garvermesterens bolig

Nå kan du få en guidet omvisning i huset der garvermesteren i Sarpsborg, Lars Ulsteen, bodde. Sarpsborgs eldste bebodde bolig, oppført i 1839.
Ole Thoresen tar deg med på en spennende omvisning i Glengsgata 1, hvor garveren Lars Ulsteen og hans familien bodde på 1800-tallet. Thoresen har satt i stand huset så godt det har latt seg gjøre tilbake til originalen, og i 1998 fikk han byggeskikkprisen i Sarpsborg for restaureringsarbeidene. Glengsgata 1 bærer på mye historie og Thoresen gir en interessant og morsom guidet rundtur i huset.

Garvermester Lars Ulsteen var blant Sarpsborgs mest høytstående menn i sin tid, noe bygget bærer preg av. Han ble blant annet stemt frem som byens valgmann i Sarpsborgs første stortingsvalg. I Ulsteens hus har Thoresen funnet igjen fransk håndtrykket tapet fra 1840 og innredet rommene med Biedermeir-sofa og Ampir-stoler i tråd med hvordan det kan ha sett ut i garvermesterens bolig på den tiden.

Perfekt for mindre grupper som ønsker å oppleve en ekte gavermesters bolig satt tilbake i gammel stil. Omvisningspakken kan du få kjøpt hos isarpsborg. For mer informasjon, ta kontakt med isarpsborg: mail eller ring 476 79 690